Kuka?

Meditaatioyhteisö puhelimeen

Meditaatiosessioiden ajastamiseen kelpaa mainiosti yksinkertainenkin ajastin. Toisinaan meditoijat kuitenkin kaipaavat harjoitukseensa monipuolisempaa apuvälinettä.

Suosittu InsightTimer edustaa ominaisuuksiensa puolesta meditointiohjelmien ääripäätä.

InsightTimer (Android ja iOS) on kaikkea muuta kuin minimalistinen sovellus. Ajastimen lisäksi ohjelma tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden seurata omien meditointimäärien kehitystä, kirjata muistiinpanoja ja kuunnella paria tuhatta ohjattua meditointia.

Ohjattujen meditaatioiden hakemistosta löytyy luultavasti useimmille meditoijille jotakin mieluisaa. Yli tunnin kestäviä sessioita sovellus ei kuitenkaan tarjoa kuin kymmenkunta.

Rekisteröinnin vaativa InsightTimer sisältää myös sosiaalisen ulottuvuuden. Käyttäjä näkee puhelimensa näytöltä, ketkä muut ovat meditoimassa samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Meditoijakavereille voi lähettää myös viestejä. Lisäksi käyttäjä voi osallistua erilaisia meditointiperinteitä käsittelevien keskustelualueiden keskusteluihin.

Rupattelukumppaneita riittää, sillä InsightTimerin käyttäjäyhteisöön kuuluu sovelluksen verkkosivuston mukaan yli miljoona meditoijaa.

Jotkut InsightTimerin ominaisuudet ovat tarjolla vain ohjelman maksullisessa versiossa, mutta ilmaisellakin versiolla pärjää pitkälle.