Kuka?

Haastattelunauhuri puhelimeen

Toisinaan toimittajalle tulee tilaisuus tehdä haastattelu äkkiarvaamatta, vapaa-ajalla. Harva toimittaja kuitenkaan kantaa joka paikassa mukanaan haastattelunauhuria. Matkapuhelin meillä kaikilla on sen sijaan aina käden ulottuvilla.

Kännyköiden omia äänittimiä ei ole tarkoitettu ammattikäyttöön. Toimittajan kannattaakin hankkia puhelimeensa asiallinen äänitysohjelma.

iPhone-äänittimistä parhaimpiin kuuluu ammattilaisille suunnattu Hindenburg.

Hindenburgin suunnittelussa on ilahduttavasti huomioitu kenttäolosuhteet. Ohjelman käyttö on vaivatonta, mistä on kiittäminen jättimäisiä painikkeita. Toimittajan ei tarvitse etsiskellä nauhoituspainiketta, tasosäätöä tai indeksointia.

iPhonella nauhoitetun äänen laatu on yllättävän siedettävä. Halutessaan toimittaja voi parantaa puhelimensa äänenlaatua pienellä lisämikrofonilla, joka kulkee sujuvasti taskunpohjalla.

Hindenburg on noin kolmenkympin hinnallaan tavallisia AppleStoren kolikkohintoja kalliimpi. Ohjelma maksaa kuitenkin itsensä takaisin jo ensimmäisellä haastattelulla, joka jäisi ehkä ilman Hindenburgia kokonaan tallentamatta.

Olen itse tehnyt Hindenburgilla monta ex tempore -haastattelua tilanteissa, joissa minulla ei ole ollut haastattelunauhuria mukanani. Hindenburgin ikoni löytyy nykyisin puhelimeni avausnäytöltä, jotta voin tarpeen tullen näpäyttää äänityksen päälle välittömästi.

Valitettavasti Hindenburgia ei saa muihin puhelimiin kuin iPhoneen.