Kuka?

Googlen kalenteri Vimiin

Olen kokeillut vuosien myötä melkoisen kokoelman kalenteriohjelmia, mutta mikään niistä ei ole tuntunut erityisen sujuvalta. Olen kaivannut terminaalissa toimivaa kalenteriohjelmaa, jossa voisin navigoida Vimin näppäinkomennoin. Ja kaikkein parasta olisi, jos kalenterina voisi vieläpä käyttää Googlen kalenteria.

Vim-laajennus Calendar.vim vastaa tismalleen näihin toiveisiin. Calendar.vim toimii Vimistä tutuin komennoin ja synkronoi tiedot suoraan Googlen kalentereiden ja tehtävälistojen kanssa.

Asennus on helppoa Vimin laajennusmanagereilla, esimerkiksi Vundlella. Varsinainen käyttöönotto tapahtuu lisäämällä seuraavat rivit .vimrc-tiedostoon.


let g:calendar_google_calendar = 1
let g:calendar_google_task = 1

Vimin uudelleenkäynnistyksen jälkeen tarjolla on tehokas kalenteri, jossa merkintöjen selaaminen sujuu sukkelasti. Myös näkymästä toiseen siirtyminen käy moninkertaisesti nopeammin kuin esimerkiksi klikkailemalla Googlen kalenteria selaimessa hiirellä.

Jotta kalenterin avaaminen olisi helppoa, olen kiinnittänyt Calendar.vimin F9-funktionäppäimeen .vimrc-tiedostoon lisätyllä rivillä.


nnoremap <F9> :Calendar<CR>

Calendar.vim sisältää laajan valikoiman räätälöintimahdollisuuksia. Asetusten säätämistä ja käytön yksityiskohtia voi tutkia Vimin dokumentaatiosta komennolla :help Calendar.